Logeren bij logeerhuis egelantier.

Logeerhuis

" Therapeutisch Centrum Egelantier " is sinds ruim 5 jaar gevestigd in Diever en eigendom van Grietje Greveling en Meente Flokstra (leeftijd van beiden is geheim), 31 jaar gehuwd en ouders van 4 kinderen.

Een nieuwe activiteit van Therapeutisch Centrum Egelantier is het bieden van logeermogelijkheid aan kinderen en volwassen met verstandelijke en licht lichamelijke beperkingen. Het Aantal plaatsen is 7. Wij zijn op 1 maart 2006 van start gegaan.

Momenteel gevestigd in het voorhuis van een grote woonboerderij in het centrum van het toeristische plaatsje Diever in de gemeente Westerveld in Zuid West Drenthe. We hebben daar de beschikking over een ruime verblijfsruimte op de benedenverdieping ( groepsruimte, woonkamer en woonkeuken aaneengesloten samen 100 vierkante meter). Op de eerste etage hebben we 3 ruime slaapkamers, resp. 17, 18 en 20 vierkante meter, waar op elke kamer 2 gasten kunnen slapen. En een 1 persoonskamer. Tevens is op de eerste etage de luxe badkamer met heerlijke vloerverwarming, een douche, een toilet en zelfs een bubbelbad. Alles is aanwezig om er een echt verwenweekend van te maken.

Voor wie zijn wij geschikt:
Mensen met verstandelijke handicaps( IQ vanaf 50). Leeftijd vanaf ongeveer 6 jaar.
Mensen met gedragsproblemen en ontwikkelingsstoornissen, te denken aan ADHD, PDD, vormen van autisme (o.a. Asperger) en mensen met NAH.
Mensen met licht lichamelijke handicaps. Men moet zelfstandig kunnen lopen, men moet een trap op en af kunnen, men moet zelfstandig naar het toilet kunnen, men moet in grote mate zelfstandig kunnen douchen.

Wat bieden wij:
Een "warm nest”, bestaande uit op liefde voor het vak gebaseerde deskundige begeleiding en een sfeervolle, huiselijke verblijfsaccommodatie. De begeleiding wordt afgestemd op de individuele begeleidingsvraag van de gasten. Door onze ruime ervaring tot nu toe met genoemde doelgroep (bijna 30 jaar ervaring met kinderopvang en begeleiding en behandeling van mensen met sterke gedragstoornissen in combinatie met verstandelijke handicaps) hebben wij een goede basis om aan onze gasten een prettig, ontspannen en adequaat begeleid logeer weekend te kunnen bieden.

Logeerhuis Hoe ziet een logeerweekend er in principe uit?
Onze gasten komen op vrijdagmiddag tussen 16.00 en 17.00 uur. Ze worden opgevangen met een drankje en een gezellig samen bijkletsen met andere gasten en een begeleider. Ondertussen wordt de warme maaltijd bereid. Rond 18.00 uur wordt gezamenlijk warm gegeten. Hierna is er ruimte voor even rusten, een wandeling, een spelletje (biljart, tafelvoetbal, sjoelen, tafeltennis, kaartspelen, badminton, knutselen, tekenen, kaartjes maken of wat men maar kan bedenken, we hebben heel veel mogelijkheden in huis). Om 20.00 uur is er koffie en thee of ander drinken voor wie dat wil.
Voor de rest brengen we ontspannen de avond door en gaan samen plannen wat we de komende dagen gaan doen.

Op de zaterdag is er tussen 9.00 en 10.00 uur ontbijt, om 13.00 uur lunch en weer om 18.00 uur een warme maaltijd. Tussendoor worden de gasten vermaakt met de op de vrijdagavond afgesproken activiteiten (denk aan wandelen, fietsen, spelletjes doen, samen het bos in, winkelen, varen met een boot in de Drentse Hoofdvaart). Na het avondeten even rusten, om 20.00 uur koffie etc, de rest van de avond gezellig samen ontspannen doorbrengen.

Op zondagochtend is er tussen 9.00 en 10.00 uur ontbijt, tussen 13.00 en 14.30 uur een uitgebreide lunch en om 15.30 uur koffie, thee etc. Tussendoor kan men zich vermaken of door ons vermaakt worden met alle eerder genoemde activiteiten. Tussen 16.00 en 17.00 uur worden de gasten weer bij ons opgehaald door ouders / verzorgers.

Wat kost een logeerweekend?
Het basistarief voor een logeerweekend bij Logeerhuis Egelantier, van vrijdagavond tot zondagmiddag, is € 350,00. Dit is een all inn prijs. Kosten kunnen betaald worden middels Persoons Gebonden Budget. Alle kosten voor eten, drinken, eventueel uitjes waarvoor entree moet worden betaald, zitten hier bij in. Bij deze prijs gaan we er van uit dat de gast genoeg heeft aan wat wij aan basisbegeleiding en verzorging bieden. Eventueel bijzonder op het individu toegespitste extra zorg ( denk aan bv toedienen van injecties tijdens logeren) zal ook als extra betaald moeten gaan worden en kan pas meegenomen worden in de logeerprijs als aanvrager en aanbieder hierover overeenstemming hebben bereikt.
Het enige wat de gasten zelf mee moeten nemen zijn toiletartikelen als tandenborstel, tandpasta, zeep, shampoo, en wat extra kleding / schoon ondergoed.
Handdoeken, washandjes, linnengoed etc is allemaal aanwezig en hoeft dus niet meegenomen te worden.